Veiligheidsvoorschriften

in de klimsport heeft veiligheid de hoogste prioriteit, daarom hanteren we bij Arque een streng veiligheidsbeleid.

Bekijk onze veiligheidsfoto's

Bij Arque is er slechts een klein groepje zeer ervaren instructeurs die groepen en feestjes begeleiden en beginnende klimmers de eerste beginselen leert. Bij ons is er geen doorstroom en wildgroei van instructeurs, en de drie instructeurs die momenteel werkzaam zijn zijn dezelfde als bij de opening in 1995, kortom, er is veel ervaring binnen ons bedrijf als het om instructies en het begeleiden van groepen gaat.

De instructeurs van Arque zijn allen gecertificeerde instructeurs, en zijn geregistreerd als toprope en voorkliminstructeurs bij de NKBV

Arque loopt voorop in Nederland als het om de zekermethode gaat. Wij zijn het enige klimcentrum dat sinds 2009 uitsluitend zekeren met een tuberachtige (atc, reverso etc.) toestaat. Uniformiteit vergroot de veiligheid, dient het gemak en de sociale controle word zo ook beter bedient. Daarnaast hebben we geconstateerd bij bezoeken in verschillende klimcentra over de hele wereld, dat de ATC wereldwijd erkend word, en overige zekerapparaten niet. Het is bij ons daarom ook niet toegestaan om met bijvoorbeeld een grigri of 8 te zekeren.

Inbinden bij het topropen bij Arque geschied doormiddel van 2 tegengestelde schroefkarabiners, of een karabiner met een dubbele zekering zoals de safebinder van DMM.

Elkaar snel laten zakken word niet getollereerd!